NOPO / Kees Nooren en Zn.

Houten markiezen
ze zijn er nog steeds. NOPO ® fabriceert tegenwoordig markiezen op oudenthieke wijze met moderne middellen.
De houten markies is niet zoveel veranderd ten opzichte van vroeger.De materialen die gebruikt worden zijn tegenwoordig van een goede kwaliteit. De diverse onderdelen gaan daarom dan ook lang mee.
Het houten markiesframe wordt gemaakt van het beste vurenhout wat er is.
Het schilderwerk is van hoogwaardige kwaliteit, de markiezen worden standaard altijd met een watergedragen lak afgelakt en de kleur hiervan is naar uw keuze. De markiezen worden in eigen beheer gespoten Het doek wat gebruikt wordt is 300 grams dralon. Hier voor gebruiken we hoofdzakelijk de doeken van DICKSON-CONSTANT en TYBELY.

De bekledingsmethode is van onderen naar boven zodat de overlappende doek delen aan de zijkanten elkaar overlappen, zonder dat er regenwater in kan gaan staan. Bij NOPO worden in principe alle modellen gemaakt, welke volgens op papier getekend kunnen worden. Voor uw frame bent u in principe ook vrij in uw houtkeuze. Meranti of grenen worden dan ook wel gebruikt. De omlijsting van de markies, de zijstukken en dekplank zijn standaard van Western Red Cedar. Dit is een haast rotvrije houtsoort. Andere houtsoorten kunnen ook worden gebruikt. De kleurstelling is altijd naar keuze. De dekplanken en zijstukken zijn eigentijds en sierlijk vormgegeven en kunnen naar wens worden aangepast. De ophangsteunen en al het bevestigingsmateriaal wat verwerkt word en wat mogelijk is, is van RVS.

Wij streven er naar dat elke markies bij uw woning esthetisch past en dat de kleuren en modellen en de grote van de markiezen passend zijn bij uw stijl van uw woning of het nu modern of klassiek is.

1 Handmatig met touw (zoals het vroeger was.
De touwen lopen standaard buiten langs de markies om het doek niet te veel te beschadigen en dat ze ook mooi hangen als ze in gesloten toestand zijn.
2 Elektrisch (standaard met gewoone schakelaar).
Verder alle mogelijkheden om te schakelen op bijvoorbeeld zon/windautomaten, afstandsbedieningen en Home Control systemen.

Voor de elektrische bedieningen maken wij gebruik van de buismotor toepassingen en aansturingtechnieken van het merk SOMFY

Houten markiezen passen op elk huistype en zijn nog altijd de beste zonwering die er is.

Kijk maar naar de foto's uit de fotogalerij.

Foto's projecten

Kastdoorsnede tekening

Foto's Markiezen

Foto's Houten Rolluiken

Foto's houten rolluik onderdelen

Foto's Timmerwerken

Foto's Diversen

Foto's Overkappingen

Foto's Houten Rolluiken 2 kleuren

Foto's Schaduwdoek op Maat